14 Haziran 2012

Arı Sütü Üretimi İncelemeleri


Türkiye'nin arı sütü üretim merkezi durumunda olan Bursa'da Sabahattin Yılmaz abinin arılığındaydık. 


Son zamanlarda yerli arı sütünün kıymeti, yurt dışından gelen ne olduğu belli olmayan arı sütleri görüldükten sonra daha iyi biliniyor.

Sabahattin abiden aldığımız bilgi sonucu, Bursa'da arı sütü üreten 6-7 kişi olduğunu, Bursa dışında da 5 kadar arı sütü üreten bulunduğunu öğrendik.

Arı sütü üretimini görmek için Bursa'ya yurt dışından televizyoncuların geldiğini daha önceden biliyorduk zaten.

Sabahattin Yılmaz

Üretimde hijyen kuralları sıkı şekilde uygulanıyor. Konteynera 3 defa girdim her defasında galoş giydim.



Arılık çok düzenli.

Çalışılan arılar yerli. Özellikle yerli arıyla çalışıldığını öğrendik. 




Arı sütü hasadına hazır çerçeve.



Kurtçuklar alınıyor.

Arı sütü hasadı.

Hasat edilen Arı Sütü hemen soğuk zincire giriyor.

Arı sütü hasadı yapılan ana arı gözleri tekrar kurtçuk aktarılmak üzere bekliyor.



 Aktarılacak kurtçuklar.


Hasattan sonra kurtçuk aktarımı.




Arı sütü üretimi hakkındaki yazı için bu adrese bakabilirsiniz. http://kenangisan.blogspot.com.tr/2015/08/ari-sutu-uretimi-anasz-sistem-amatorce.html