30 Mart 2008

BAL SÜZME MAKİNASI

Bu sene bal çok olacakmış. : )
Bal süzme zamanı makina kıtlığı olur diye şimdiden aldım.
Bu bal süzme makinası Bursa'da üretiliyor, yeni imalat 3'lü 9'lu diye tabir ediliyor. 3 adet Langstroth ve Dadant çerçevelerini , 9 adet yarım ballık çerçevelerini süzebiliyor.
Paslanmaz çelikten yapılmış.

Langstroth ve Dadant çerçeveleri sığabiliyor.


Izgara ve plastik çıktığı zaman yarım çerçeveler merkeze diklemesine yerleştiriliyor. Kazan yarım çerçeve süzebilmesi için sağa ve sola, her iki yönede dönebiliyor.


Kapakları pleksiglas (mika) olduğu için içi de görünebiliyor.


5 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

selamlar komşu arıcımız millet taa trakyalara arıcı ziyaretine gidiyor biz burada 5 dakikalık mesafedeyiz birbirimizi tanımıyoruz yalova arıcıları için çok üzücü durum.zaten yalovada büyük arıcılar küçük arıcıları arıcıdan sayıpta arı muhabbeti yapmaya tenezzül etmezler orası çok kötü.koskoca yalovada yüzlerce arıcı var hiç biri böyle sanalda yer almıyor birliğin bir sitesi var 3 yıldır güncellenmiyor anca birlikte bol bol geyik yapar bizim arıcılar bir icraat yok.neyse arkadaşım inşallah birgün tanışır kaynaşır bu yolun öncüleri oluruz.yeni makinen hayırlı olsun allah tonlarca bal sağmanı nasip eder inşallah.selametle kal.

Hüseyin ALTIN dedi ki...

yeni makinen hayırlı olsun
nerden kaça aldın
bana da lazım
şimdiden teşekkürler
selamün aleyküm
kal sağlıcakla

Kenan GİŞAN dedi ki...

Arkadaşlar
Bal süzme makinasını Bursa'dan Cıvan arıcılık'dan aldım.
Fiyatı 340 ytl.

PINARHİSAR BAL ÜRETİCİLER BİRLİĞİ dedi ki...

KENAN BEY ARICILIGIN GELECEĞİNİ OKUR GİBİSİN MAKİNEYİ YENİLEMİSİN HAYIRLI OLSUN BENDE AYNI FİKİRDEYİM İNŞALLAH BAL ÇOK ARICIDA MEMNUN OLACAK
ARILARIN SAĞLIKLI BAL SEZONUN BERETLİ OLSUN

yalovalı arıcı dedi ki...

kenan kardeş yeni arıcılığa başladım bana bu küçük makine yeter diye düşünmüşsün belki.İnanıyorumki siz bu hevesle bu istekle bu disiplinli çalışma ile büyük arıcı olacaksınız onun için küçük düşünmeyin üç petekli makine sana ilerde az gelecek haberin olsun:)en azından 6 lı alsaydınız...