20 Mayıs 2016

2016 Yerli Arı Sütü Üretim Çalışmalarımız

2016 yılı arı sütü üretimimiz için hazırlıklar 2015 sonbaharında başladı. 

Yapılan iş önce insanın içine sinmeli ve zevk ile yapılmalı.

Arı sütü hasat odasının yapımı ile başladık.  

Arı sütü hasat odamız.

Üretimi arttırmayı amaçladığımızdan yeni çerçeve ve çıtalarımızı hazırladık.


Kat arasına ana arı ızgaraları için 7 mm kalınlığında çıtalar hazırlandı.

Sıra üretime başlamaya geldi. 

Arı sütü üretilecek kovanlar kırmızı ve beyaz 2 grup olarak hazırlandı.

19 Nisan günü başlatıcı kovanlar hazırlandı.

İlk transfer 20 Nisan günü. 

Yeni katılan arkadaşlarla hasat odasında 3, dışarıda 1 kişi olmak üzere 4 kişilik ekip ile arı sütü üretimine başladık.  

Başlatıcı kovanlardan birisi. 

Çıtaların çoğu yeni bir kısmı eski. Bir süre sıkıntımızın olacağını biliyorduk, oldu da. 

Arı sütü hasadı yapılıyor.

Arı sütü alınan ve transfer için hazırlanan çıtalar. 

Devamlı olarak şu soruya muhatap oluyoruz; arı sütü kaç saat sonra buzdolabına giriyor?


  Arı sütü, hasat sırasında strafor içine alınmış, buzun içindeki kavanoza alınıyor. 


İlk günün hasadı 288 gram.

Günlük arı sütü üretimimiz bu ortalamalarda şimdilik devam ediyor.

Ürettiğimiz arı sütlerini satışa hazır halde derin dondurucuda tutuyoruz.



3 yorum:

mehmet durgut dedi ki...

Bereketli olsun Allah kolaylik versin.

TUYSAL dedi ki...

Hayırlı olsun, başarılar dilerim.

mustafa teoman Koç dedi ki...

Rabbim bol bereket versin. Başarilarinizin devamini ilerim