19 Ocak 2009

ÜÇLÜ MATKAP

İçinde bulunduğumuz kış günlerini daha iyi değerlendirmek için ilkbahara hazırlık yapıyorum.
Sonbaharda 14 adet kovan yapmıştım, daha sonra ballıkları yaptım, sıra çerçevelere geldi.
Çerçevelerin deliklerini birer birer delmek uzun zaman alıyordu.
Daha önce Yalovalı arıcı Yusuf 'un blogunda gördüğüm üçlü matkabı yapmaya karar verdim.
Gerçi blogda yalnız çalışırken görmüştüm ama yetti. Çalışma sistemini biraz düşündükten sonra çözdüm.


Tornacı olduğum için parçaları yapmak zor olmadı.




Parçaların daha sonra montajını yaptım.





Film izlendiğinde delme işleminin seri olarak yapıldığı görülecektir.

11 yorum:

Üzeyir Okkan dedi ki...

İnsanın birşeyler üretebilmesi kadar mutluluk verici birşey olamaz
Yapmış olduğunuz alet çok mükemmel birşey olmuş elinize sağlık.Sanırım
normal bir matkap ile çalışıyor uzun zamandır bu tür birşeyi düşünüyordum fikir vermesi açısından çok iyi oldu, kolay gelsin.

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Böyle buluşlara bayılıyorum arkadaşım Allah daha çok buluşlar nasip eder inş.

yalovalı arıcı dedi ki...

kenan bey tebrikler bu makineyi daha önce benim blokta gördüğünü belirtmişsin ama malesef o makineden bende yok o makine güngör hocanın ve güngor hocaya nerede yaptırdın dediğimizde yurt dışından almanyadan getirttiğini söylemişti.Açıkçası bende bu makinayı yapabilecek biri usta arıyordum ki siz imdadımıza yetiştiniz.
komşu bu makinadan istiyorum bana bir maliyet çıkarıp belirtirsen hemen yapmanı istirham ediyorum.ve ayrıca bir çok kişide bu aletten sipariş verecektir eminim.
işlerinizde başarılar....

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Kenan bey elinize sağlık çok güzel olmuş.Rica etsem matkaptan gücü nasıl aktardığınızı fotolayabilirmisiniz.Yani birkaç fotoğrafta arka taraftan çekseniz.
Zahmet olmazsa tabiki.İşlerinizde başarılar dilerim.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

kenan usta bu aparat gercekten işi hem seri hemde aynı düz deleceginden cok faydalı bu bilgi paylaşımın ile bizlerede faydalı oldun seri üretime gecersen satın bile alabiliriz sag ol kolaygelsin

Hüseyin ALTIN dedi ki...

Selamünaleyküm
Maşallah
seri üretime geçmişsiniz
Ellerinize sağlık
Çok güzel olmuş
Allah'a emanet ol
Kal sağlıcakla

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
Kenan Bey.
Sizi gıpta ile izlemekten başka birşey yapamıyorum.Bizim elimizden kalem tutmaktan başka birşey gelmiyor.Şayet elimden gelseydi
şimdi tamda ihtiyacım varken ne kovanlar yapardım...Ama maalesef.Her işin bir ustası var saygı duymak lazım.Size kolay gelsin.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Gişan çıkan sonuç,kafa ve fikir yormanıza değmiş,insan isteyince mükemmel işler yapabiliyor demekki,kolay gelsin,iyi çalışmalar ve yeni buluşlar dileklerimle.

Kenan GİŞAN dedi ki...

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Üçlü matkaptan isteyen arkadaşlar var, bir haber yapayım isteyenler söylesin diye, belirli sayıya ulaşırsa yapabilirim.
Sn.Ali Şekerli resimleri çekeyim yayınlarım.

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

kenan bey merhaba öncelikte çalışmalarınızı tebrik ederim bana ve bir çok arıcılık sevdalısına hem fikir hem ümit veriyorsunuz. bu tatilimde olmadı ama işallah bir okulumun yaz tatiline girmesiyle sizi ziyaret etmem bir gereklilik oldu artık. ben esadiyeliyim ve aydın adnan menderes üniveristesinde arıcılık okuyorum. hayalim ülkemizdeki arıcıların sorunlarını hep beraber aşabilmek vede dünya arıcılığında arıcılarımızı söz sahibi yapabilemekti bu okula giderken . sizin gibi özverili ve disiplinli arıcaların ışığında bu hedeflere yol almak çok güzel duygu teşekkür ediyorum

Mustafa Dokuzoglu dedi ki...

sn kenan bey buluşlarınız mükemmel sizinle tanıişmak ve ürünleriniz hakkında bilgi almak,sizinle tanışıp arkadaş olmak istiyorum.o 532 701 97 06 çaldırırsanız memnun olurum.ecz.mustafa dokuzoğlu