18 Haziran 2008

BALMUMU ERİTME APARATI

Balmumu eritmek için, diğer bloglardan da faydalanarak bu aparatı yaptım.

Önce ahşaptan çerçeve ve kapağı yaptım. Daha sonra galvaniz kaplı metalden mumun eriyeceği kabı yaptım, kabın içerisine balmumunun eridiğinde aşağıya akması için, alüminyum ızgarayı havada tutması için parçaları puntaladım.

Isı izalasyonu yapmak için galvaniz plakanın altına, ters çevirip 2 cm. kalınlığında odun talaşı doldurup taban tahtasını çaktım.


Kapaktaki camı çift cam yaptırdım.


Balmumu eritme aparatı 4 petek alıyor.

Hafta sonu deneme fırsatı buldum, balmumu çok güzel eriyor, fakat çıkış borusuna arı girmesin diye sinek teli takmıştım, balmumu dışarıya çıkarken tekrar donuyor ve ağızı tıkıyor. Eriyen balmumunun aktığı bölümüde kapalı ve ısı izalasyonlu yaparsam, sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

4 yorum:

Κώστας Ελευθεριου dedi ki...

Very nice idea my friend.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Gişan ,bende çift cam yaptım iki sefer camı patlattı şu anda tek camla gayet güzel çalışıyor,inşallah sizinkindede aynı durum olmaz,ben buzdolabından yaptım donma veya dışarıdan arı ve benzeri hayvanlar giremiyorlar,eski ballı petekleri ve sağım sonrası sır alma teknesindeki mumları erittim 7 kg bal çıktı bu yöndende bu sistem çok güzel.Kolay gelsin.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

arıcı dediğin böyle zeki olacak
başarılar

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

KENAN BEY bloğunuzu ilgiyle takip ediyorum. Yaptıklarınız takdir edilececek şeyler bizimle paylaştığınız için teşekkürler